Träning

Rörlighet & stabilitet

Grunden för att skapa en effektiv svingrörelse ligger i kroppens rörlighet och stabilitet. Vår kropp består av leder som har olika frihetsgrader. En rörlig led har stor frihetsgrad, ex fotled, höft eller axel; medan en stabil led ska röra sig begränsat till en led, ex knä, armbåge eller ländrygg. Om man studerar kroppens alla leder, så ser man ett mönster där varannan led är rörlig och varannan stabil. Om någon av kroppens leder avviker från detta mönster så kommer något dåligt att hända. Det dåliga kan vara en misslyckad bollflykt men det kan även vara en besvärande smärta.

Det första vi på Optigolf gör med alla nya klienter är alltid att vi genomför en grundläggande screening. Det görs med ett antal enkla tester där alla kroppens eventuella begränsningar vad gäller rörlighet och stabilitet blottläggs.

Med testresultatet får man veta vad man har för begränsningar och vad de orsakar för typ av problem i svingen. Man får även övningar att jobba med för att åtgärda begränsningen.

kettlebell, stretching, fitness
sport, fitness, training

power

Alla har vi nytta av att kunna leverera hög bollhastighet. Det är beroende av främst två saker, bra bollträff och hög klubbhastighet. Med rätt form av träning har du chansen att påverka dina möjligheter att öka din klubbhasighet. Man säger ofta att detta är den svåraste saken att ändra på i en golfsving. Vi menar att det inte är svårt, men det är sällan en Quick fix utan det krävs ett dedikerat arbete under en längre period. Optigolf kan hjälpa dig att identifiera det du behöver göra. Vi är så övertygade om att vi kan öka din svinghasighet att vi garanterar en ökning.

Genomför du den träning vi rekommenderar och inte ökar i längd får du pengarna tillbaka.

Priser

mobilitet/stabilitet-screen    690:- (inkl anpassat träningsprogram)

power screen    790:- (inkl anpassat träningsprogram)

6mån coaching 4900:- Garanterad ökning av svinghastighet med detta paket. Ökar du inte får du pengarna tillbaka.  Ingår kontinuerlig uppföljning upp till en timme varannan vecka i ett halvår. Kontakta oss med meddelande för mer information.